Beifan Packaging Co., Ltd.

Analys av principerna för läkemedelsförpackningsmaterialval för dig

Släpp tid: 2022-04-20 16:16:07  träffar: 11

Materialet i läkemedelsförpackningsboxen som används för läkemedels tabletter är i direkt kontakt med läkemedlet, så det tillhör en klass av läkemedelsförpackning. Medicin är en speciell råvara vars effektivitet och kvalitet är direkt relaterade till människor' s hälsa och säkerhet. De använda förpackningsmaterialet och de strukturella formerna måste säkerställa effektiviteten av droger, och spelar också en roll för att säkerställa tillförlitligheten och bekvämligheten mednarkotikamissbruk. Därför, som en läkemedelsproducent,när det ärnödvändigt att förstå vissa egenskaper och egenskaper hos förpackningsmaterial och behållare, för att kombineranågra speciella krav på droger och sälja farmaceutiska förpackningsmaterial rimligen och exakt.&#


plastisk flaska förpackning


the den största egenskapen hos medicinska plastflaskor är att de är lätta i vikt, inte lätt att bryta, rena och vackra, och kan vara används direkt av farmaceutiska tillverkare utan rengöring och torkning. Några av sina tekniska indikatorer och ett stort antal data visar att dess kemikaliebeständighet, vattenångpermeabilitetsmotstånd och tätningsprestanda är utmärkta, och det kan helt skydda och skydda de inneboende drogerna inom giltighetsperioden.


there är hög

densitetspolyetenflaskor (HDPE), polypropenflaskor (PP), polykarbonatflaskor (PC) och polyesterflaskor (PET) i varierna av material som används. I början av 1990-talet utvecklades blåsgjutningsflaskor utomlands. Dennya materialpolyetylennaftalaten (penna) plastflaska, dess egenskaper är bättre än PET, den har hög hållfasthet, bra värmebeständighet, UV-resistans, utmärkta barriäregenskaper till koldioxidgas och syre, kemisk motstånd, det används mer än vad som helst än SÄLLSKAPSDJUR. Penmaterial är enny typ av polyesterharts som aktivt utvecklats hemma och utomlands de senaste åren, och det är också ett utmärkt material för farmaceutisk plastflaskor.-


due till de många specifikationerna för medicinska plastflaskor , små dussintals milliliter, stora tusentals milliliter, vissa färglösa,några transparenta, olika färger, olika former och många kategorier. Mot bakgrund av den fantastiska plastflaskmarknaden, som en läkemedelsproducent, bör följande principer greppasnär man väljer plastflaskor:


1Välj den huvudsakliga råmaterialet och hjälpformeln för plastflaska


-Produktnormerna för fasta plastflaskor ställer respektive gällande huvudråvaror och måste uppfylla kraven i icke-ntoxicitet och ingen speciell lukt. Eftersom det finns många typer av huvudråvaror tillgängliga för urval, är detnödvändigt att välja de omfattande egenskaperna hos råvarorna. I allmänhet används hög-densitetspolyeten och polypropenflaskor för tabletter. Om öppenhet krävs kan PET-flaskor användas. Om läkemedel behöver högre barriäregenskaper, ljus-blocking och ogenomskinliga, används bruna Pet-flaskor. De bättre barriäregenskaperna är pennflaskor. Vätskeformiga doseringsformer använder vanligtvis polypropylenflaskor eller polyesterflaskor som de viktigaste råvarorna.


2 Täthet och vattendämpningspermeabilitet hos flaskkroppen och kepsen


airtightness och vatten Ångpermeabilitet är två viktiga tekniska indikatorer på medicinska plastflaskor, och de spelar en avgörande roll i laddningens stabilitet.


3 Plastflaska produktkvalitetsstandarder


Produktens kvalitet kan bedömas från tillverkarens produktkvalitetsstandard. Farmaceutiska plastflaskföretag bör formulera företagsstandarder som är strängare ännationella standarder och industristandarder.


4 Kvalitetssäkringssystem


auditing leverantörer har blivit en väsentlig del av inköp av plast flaskor. Genom revisionen är det möjligt att göra en omfattande och korrekt bedömning av produktionsanläggningen' s programvara och hårdvara, teknisk utrustning och omfattande kvalitetsnivå.


5 Stabilitet och kompatibilitet av laddning i plastflaskor


Urval av plastflaskor, speciellt urvalet avnya plastflaskor (ellernya material ochnya processer) förnya droger, bör först genomföra ett laddningstest för att undersöka stabiliteten hos Laddningen och kompatibiliteten mellan plastflaskan och läkemedlet. Penetrationen, upplösningen, adsorption, kemisk reaktion och denaturering av droger och plastflaskmaterial måste bestämmas genom vetenskaplig testning.



Tidigare: Tre detaljer för att vara uppmä...

Nästa: Vi använder den mest avancerade ...